top of page

Sandra B. 

27.5.2020 

Zowel voor als na mijn ingreep kreeg ik ervaren en deskundig advies en begeleiding. 

Liesbeth Stelt je steeds op je gemak en werkt vol enthousiasme. Ze heeft oog voor de persoon in zijn geheel achter de problematiek waardoor gerichte aanpak van het probleem. 
Extra handvaten en informatie worden aangereikt. 

Deze praktijk werkt efficiënt en is zeer gespecialiseerd op vlak van de stem en van stemcoachings, met aandacht voor de correcte ademhaling en correct gebruik van de gehele klankkast. 

Dankbaar voor het enthousiasme, het luisteren, het geduld en de aanmoediging. 
Behandeling op maat is verzekerd! 

Fantastisch werk, Liesbeth :-). 
Sandra 

Herman V.H.

25.7.2020

Dertig jaar lang ben ik uitgever van tijdschriften over bloedserieuze economische onderwerpen. Geregeld word ik daarover geinterviewd voor radio en televisie. Na de eerste keer luister ik nooit nog naar mezelf.
Ik kan de klanken die ik uitstoot niet aanhoren. Maar ik doe er niets aan.

Toon Hermans komt op mijn pad, voor ik het weet ben ik zijn manager,
de laatste acht jaar van zijn leven. Na zijn overlijden vertel ik in de Toon- nieuwsbrief over mijn wonderlijke belevenissen in de coulissen en aan zijn keukentafel. Artistieke vrienden lezen mijn verhaaltjes en willen dat ik er een theaterprogramma van maak. Een gereputeerd theaterbureau zal de boekingen doen. De piepjonge schitterende zangeres Lissa zal de mooiste liedjes van Toon zingen begeleid door het toporkest van de talentrijke Pol Vanfleteren. Ik zal mijn verhalen over Toon vertellen. De try-outs op mijn zolder voor een stel vrienden zijn een succes. De tournee kan starten.

Er is één probleem. Ik durf niet. Ik baal van mijn vreselijke dictie.
Wat kan ik er aan doen... als ik Hugo Claus of Radio 2-presentatrice Anja Daems hoor, zakt de moed me in mijn schoenen. Tot een vriendin me het mailadres van ene Liesbeth Faelens, logopediste, toeschuift.

Drie dagen later proefsessie. Ik start mijn eerste verhaal. Liesbeth corrigeert zowat elk woord. Ik weet dat al mijn klinkers Kempens-Antwerps klinken.
Met de medeklinkers is het tot mijn ontzetting nog erger gesteld. De dikke Antwerpse L blijkt nog het minste probleem. Ik ben meteen geboeid door de professionele aanpak van Liesbeth. Vier maanden lang onderga ik één uur per week met volle overgave haar continue stroom van correcties en oefeningen, piepende poppen, tintelende tenen, en vooral haar stimulerende aanmoedigingen.

De tournee start. Ik ben er dank zij Liesbeth helemaal klaar voor, een en al zelfvertrouwen. De show wordt een onverwacht groot succes en loopt zes seizoenen lang, ruim honderd voorstellingen in Vlaanderen en Nederland.

Ik breng een van mijn verhalen op de Nekka-hommage aan Toon voor zesduizend fans in de Antwerpse Lotto-Arena. Een paar dagen later zitten er drie patienten in Liesbeth’s wachtkamer. Ze hoort een van de drie vertellen dat hij in de Lotto-Arena de ex-manager van Toon Hermans gehoord heeft.
“Zo mooie dictie en zo natuurlijk, niets geaffecteerds.” Professor Verrept, mijn docent communicatie aan de univ, belt me met dezelfde boodschap nadat hij de tv-uitzending van onze show vanuit theater Carré in Amsterdam gezien heeft.

Dankjewel, Liesbeth, dankjewel. 

Herman Van Hove

Bekijk hier een fragmentje uit de prachtige voorstelling: In de schaduw van Toon Hermans: 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=k_nTAF9KgOQ&feature=emb_logo

Jeffrey De Block Voorzitter Bohemian Productions

Sinds 2016 is Liesbeth actief als vocal coach bij ons musicalgezelschap Bohemian Productions. Ze begeleidt onze zangers (voornamelijk de hoofdrollen) om hun partijen nog beter te kunnen brengen en zo te groeien op zangtechnisch vlak. Deze vocal coaching betekent veel voor de productie maar ook voor de zangers zelf. Het gaat immers veel verder dan het instuderen of aanleren van de noten, het gaat over het ontwikkelen van de stem!  

 

Het feit dat Liesbeth dit al 5 jaar doet voor ons gezelschap, mag veelzeggend zijn. Telkens weer weet ze de prestaties naar een hoger niveau te tillen en merken we tijdens het repetitieproces hoe iedereen steeds beter wordt. Bovendien hebben we een heel fijne, aangename samenwerking, die vlot verloopt en waarbij we over alle aspecten goede afspraken kunnen maken, die steeds nageleefd worden. Na o.a. Chess, Jesus Christ Superstar en Catch Me If You Can hopen we dat er nog vele mooie producties en samenwerkingen mogen volgen. 

 

Jeffrey De Block 

voorzitter Bohemian Productions 

bottom of page